Voor bedrijven


Passietank

Het begrip Passietank werd geboren in januari 2019 in de aanloop van een TEDx event in de TheaterHangaar in Katwijk. Het centrale uitgangspunt van de TEDtalk was het hoge ziekteverzuim binnen verschillende overheidsinstellingen. Wat is er aan de hand?

In zijn TEDtalk legt Arend Voogt onder andere uit dat dit verzuim hand in hand gaat met het ontbreken van een aantal primaire behoeften: Erkenning en Veiligheid binnen de teams. Ook lijkt het dat de teams te groot worden waardoor er ook niet meer de kans is om die erkenning te krijgen of de veiligheid om in alle kwetsbaarheid iets te vertellen. Daarnaast speelt miscommunicatie ook een rol.

Wat kunnen bedrijven en organisaties leren van de manier waarop kleinere teams binnen grote afdelingen te werk gaan.

“Op de afdeling waar ik werk, werken zo’n honderd collega’s. Onderverdeeld in zes kleinere teams. Mijn directe collega weet van mijn wel en wee, zowel priv├ę als op het werk. Het ziekteverzuim is opvallend laag. Omdat er oog is voor elkaar en erkenning. Als dat op de juiste momenten gestimuleerd en bekrachtigd wordt, gebeurt er iets prachtigs.”

Lees meer onder de kopjes:
Passietank

Teamwork

Anders in je passie

7 Life Model Communicatiekracht

Lees meer

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.