Sinterkerstvent


Moeten we nu echt van alle markten thuis zijn, of maken wij dat onszelf wijs? Want als dat echt zo is, wordt het misschien tijd om dingen te gaan combineren. Dat scheelt super veel tijd! Want als ik heel eerlijk ben, loop ik aan het eind van november en begin december in zeven sloten tegelijk.

Ik blog nu bijna twee jaar onafgebroken wekelijks en dat heeft als voordeel dat ik makkelijk terug kan kijken waar ik vorig jaar op deze dag over blogde. Het zal je niet verbazen dat het toen over hetzelfde onderwerp ging. Klagen over de drukte rondom sinterklaas en tegelijkertijd de gezelligheid, de eerste advent die gevierd zal worden en het kerstfeest dat voor de deur staat. Allemaal gezellige dingen die mij zo in beslag kunnen nemen dat de kern van al deze dingen niet wordt geraakt.

Op tv gaat de discussie van het kinderfeest door, roepen de verschillende kampen op tot verandering en spelen de kinderen vrolijk verder. Deze discussie dringt door tot aan de koffietafel, terwijl ik op de achtergrond Chris Rea hoor zingen dat hij nu al aan het terugrijden is voor Kerst.

‘Man waar moet je vandaan komen dat je nu al gaat rijden?’ bedenk ik mij. Maar Skyradio, the Christmas station, denkt daar anders over.
‘Chris, als jij vast gaat rijden dan ga ik mijn gedicht nog even afmaken voor zondag want dan komt de sint… en dinsdag want dan komt hij ook. En de eerste advent doen we er ook tussendoor, want het is bijna kerst. Wie steekt het eerste kaarsje aan?’

Jeetje bijna kerst, woensdag mag de kerstboom neergezet worden. De tijd vliegt… het lijkt wel of die boom nog maar net weg is en de vorige kerst nog maar net is verdwenen.

‘Ja George M, die vorige kerst toen jij je hart weggaf. Nu weten we het wel. Tjonge, Skyradio is er echt vroeg bij dit jaar.’

Of ben ik degene die gewoon niet in staat is om alles te combineren? Mag ik ook alles apart doen en beleven? Eerst het sinterklaasfeest vieren omdat ik daaruit een wijze les mag leren. Omdat kindertjes de nachtjes aftellen en extra lief proberen te zijn omdat ‘de Goed Heiligman komt.’
Mag ik voor de eerste advent even bij de kinderen afkijken hoe voor mij de adventstijd zou moeten zijn, de nachten aftellen voor dat het Koningskind komt. Zenuwachtig, waakzaam en vol vreugde. Die vreugde die mij ertoe drijft om op tijd thuis te zijn voor het kerstfeest dit jaar. En sorry Chris Rea, ik bedenk mij nu dat ik ook maar vast kan gaan rijden om ‘op thuis’ te zijn voor Zijn komst. Want daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt.

Ik ben onderweg naar huis en als ik tijdens de reis naar de bestuurder naast mij kijk denk ik: He’s just the same.

Laten we met het een het ander niet uitsluiten. Laten we ervan genieten en het in het moment beleven Sinterklaas, Advent en Kerst want voor je het weet laten we het oude achter ons en wordt het nieuwe jaar ingeluid. Want zoals ik al schreef: vorig jaar begon ik net zo gehaast aan deze bijzondere tijd en had mij wat voorgenomen. Maar wederom…

You may also like

Wat zoek je?

Storm

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.