Welkom bij de passietank.nl

Passietank.nl maakt deel uit van New Season Coaching.

Ontstaan van de passietank.nl

We leven in een tijd waar bijna niets meer onmogelijk lijkt. Via duizenden zelfhulpboeken die beschrijven dat als je je passie volgt succes gegarandeerd is. Maar is dat zo? Wat is passie wel zo leuk en makkelijk? Passie gaat namelijk veel verder van hartstocht of plezier hebben voor iets.

Passie stamt af van het latijnse woord pati,  wat lijden betekent. Als je de Dikke van Dale het woord passie erop naslaat dan kom je bij twee verschillende betekenissen:

  • Het lijden van Jezus.
  • Hartstocht, drift, hartstochtelijke liefhebberij.

The passion

Jaarlijks kijken miljoenen mensen naar The Passion, het programma van de Evangelische Omroep. Hierin wordt op een moderne manier het lijdensverhaal van Jezus uitgebeeld. Of je nu gelooft dat Jezus als zoon van God stierf of het ziet als een inspirerend verhaal; je kunt niet ontkennen dat een kruisdood ook maar iets te maken heeft met de betekenis van passie die vandaag de dag voor wordt gehouden.

“Passie is een hartstochtelijk verlangen iets te bereiken, met hiertoe de bereidheid te hebben dat je tegenslag zult ervaren.”


Terug naar jezelf

Passie mag wat mij betreft weer terug naar de bron. Zodat je erachter komt dat die passie die in je zit, jou voorziet van de energie die je in je hebt om te bereiken wat je voor ogen hebt. Die energie ligt opgeslagen in de, je raadt het al, de passietank.

Iedereen is in meer of mindere mate voor iets gepassioneerd. Volgens het onderzoek van de Canadees Vallerand heeft de mate waar je gepassioneerd voor bent te maken met de manier je hersenen werken en de verbindingen hebben gemaakt in de gebeurtenissen die je mee hebt gemaakt in je leven. Maar iedereen heeft een passie ergens voor. Het feit dat je op deze site rondkijkt verklapt een beetje dat je op zoek bent.