Nogmaals!


‘Herhaling is de kracht van de boodschap’ wordt nogal eens gezegd. En dat klopt ook, hoe vaker je met iets in aanraking komt hoe vertrouwder het wordt. Leren doe je ook op die manier. Door iedere keer hetzelfde te oefenen wordt je daar steeds beter in.

Laatst hoorde ik een uitleg van een docent die vertelde hoe Arjen Robben zo succesvol is als doelpunten kanon. Zijn tactiek is wat dat betreft duidelijk. Vanuit de flank zal Arjen naar binnen trekken, het zestien meter gebied in, en scoren. Iedere verdediger die tegenover hem staat weet dat. Iedere coach van de tegenpartij zal dit ook voor de wedstrijd inprenten en de verdedigers waarschuwen voor het trucje wat Arjen zal gaan vertonen. En toch…. slaagt hij er keer op keer in om te scoren.

Uren, dagen en zelfs jaren heeft Arjen Robben zich gefocust op die bijzondere techniek. Hij heeft het zo vaak geoefend dat hij er echt een expert in is geworden. Maar hij zal dat ook moeten blijven oefenen om de beste daarin te blijven want het is een voortdurend proces.

Afgelopen woensdagavond was ik te gast bij de Gemeente Groei Groep (GGG) van onze gemeente. Zij hadden dit seizoen gespaard voor een aantal goede doelen, waaronder de Muskathlon. Ik mocht een prachtig bedrag van 300 euro in ontvangst nemen voor Compassion. Nu vraag je je misschien af wat dit met de inleiding te maken heeft.

Toen ik bij de GGG aanschoof viel mij direct iets op. Op mijn vrouw na was ik  de jongste van het gezelschap. De leeftijd varieerde van 50+ tot en met 86 jaar. Aan de ene kant vond ik het jammer om te zien dat er geen jongeren waren. Aan de andere kant besefte ik mij dat het geloven en vooral leven met Jezus een voortdurend proces is. Iemand die inmiddels 86 jaar oud is verlangd er blijkbaar nog steeds naar om meer te leren van de Messias. Om een nog hechtere relatie met de Schepper op te bouwen. Zelfs de experts binnen de kerk blijven trainen! Wat een boodschap!

Als ik de Bijbel lees dan kom ik Gods boodschap daar ook vaak in tegen. God werkt ook door de kracht van herhaling als het gaat om Zijn goede boodschap. Vanaf het Oude Testament tot het eind van het nieuwe testament.

Zoals bij Jozua, God zegt in Jozua 1 vers 9:

‘Ik zeg u NOGMAALS: Wees sterk en moedig en laat u niet door angst verlammen, want Ik, de Heer uw God, staat naast u, waar u ook gaat.’

Als je door de Bijbel gaat komt steeds die oproep van God weer tegen om je te focussen op Hem. Iedere keer herhaalt Hij zijn boodschap.

Dus blijkbaar is het dus echt zo: Herhaling is de kracht van de Boodschap.

Wat waren ook al weer de woorden die Jezus voor Zijn hemelvaart sprak?

You may also like

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.