Lak-aan


(bron. www.lak-aan.nl)
Nederland komt met kerst altijd een stuk dichter bij elkaar. Mede dankzij het mooie initiatief van radiozender 3FM, Serious Request. Al jaren staan zij de dagen voor kerst op een mooi plein ergens in Nederland om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Het Rode Kruis. Dit jaar zijn Frank en Domien op het plein van Breda opgesloten in het glazenhuis.

Bij de brievenbus waar geld gedoneerd mag worden stond woensdag een zes jarig mannetje met zijn vader. Tot op dat moment was het een jongetje dat niet of nauwelijks op viel. Totdat zijn vader begon te vertellen. Hij vertelde dat Tijn ongeneeslijk ziek is en dat dit zijn laatste kerst zal zijn die hij mag vieren. Dat Tijn nog een laatste behandeling zal krijgen en dat het dan afwachten is. Maar zei hij: ‘Het kan altijd erger, kijk naar de kinderen in de derde wereld. Er zijn kinderen die niet eens zes mogen worden.’

Wat een dapper gebaar van vader en zoon en wat een voorbeeld van ons allemaal. Tijd vrij maken voor een ander die je niet kent. Tijd vrij maken voor zaken die ver van je bed zijn is op zich al een offer. Maar als de tijd die je hebt gekregen nog al beperkt is helemaal. Voor Tijn is dit de laatste kans voor wat dan ook, om te doen wat hij nog wil doen. Hij en zijn vader weten dat als geen ander en kiezen voor Serious Request.
Door mensen de nagels te (laten) lakken en geld te doneren staat de teller van Tijn nu op zo’n 1,2 miljoen euro. De impact van een eerlijk en puur offer is gigantisch.
Dit kind zal levens van duizenden kinderen in derde wereld landen veranderen. Door hen te voorzien van drinkwater, onderwijs, voedsel en bovenal hoop op een mooie toekomst. Terwijl hij zelf weet dat dit voor hem niet zal gelden.

Als dit verhaal ergens bij past is het wel bij het verhaal van kerst. We kunnen allerlei pracht en praal bij het kerst verhaal zetten. Maar het gaat uiteindelijk om het offer van een Vader en zijn Zoon. God maakte de keuze om Jezus met een missie naar de wereld te sturen. Omdat Hij, net als de vader van Tijn, wist: ‘Het kan altijd erger!’

Ondanks het grote succes van de inzamelingsactie zal de keerzijde van de medaille zwaar en moeilijk zijn. Ik bid Tijn en zijn familie en vriendjes de vrede, kracht en troost van de Here Jezus toe.

 

isaiah43vers4

You may also like

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.