Goede voornemens


Het was weer een drukte van jewelste op kerstochtend in de kerk. Kerstmis is een feest dat mensen met elkaar verbindt, elkaar samenbrengt. Dat is natuurlijk niet voor niets! Kerstmis is de viering dat Jezus werd geboren op aarde om de mensen te helpen weer bij God te kunnen komen.

Daar zit ik dan op die kerstmorgen in een uitpuilende kerk, als één van de velen. De dominee kijkt over de hoofden heen en ziet zijn kerk vol met mensen die samen zijn gekomen. De dominee vertelt het verhaal van kerst en wat wij in deze tijd van drukte van Jezus mogen ervaren. Naast mij zit mijn vrouw en wij worden omringd door vrienden die elkaar in de kerk hebben opgezocht om samen te zijn tijdens de dienst.
Ik bedenk mij dat het iets heel bijzonders is. Een enorme zegen dat dit in vrijheid gevierd mag worden. God heeft mij voorzien van vrienden waarop ik kan terugvallen. En ik hoop dat dit andersom ook zo is.
Met elkaar zingen wij de bekende kerstliedjes en luisteren naar de preek. Tijdens de preek mag natuurlijk de pepermunt niet ontbreken. Al kauwend op een Wilhelmina pepermuntje bedacht ik op welke manieren ik het volgend jaar beter kan doen. Hoe ik mij meer kan inzetten voor de gemeente. Want dat is toch wel een van de kernboodschappen die Jezus ons heeft geleerd. Om zien naar de ander; Wees een helper!

Wie de gave heeft bijstand te verlenen, moet bijstand verlenen. Wie de gave heeft te onderwijzen, moet onderwijzen. Wie de gave heeft te troosten, moet troosten. Wie iets weggeeft moet dat zonder bijbedoeling doen. Wie leiding geeft moet dat doen met volle inzet. Wie barmhartig is, moet daarin blijmoedig zijn. (Romeinen 12 vers 7-8)

Terwijl de eigenaar zijn pepermunt ‘blijmoedig’ deelt en er van twee kanten van gesnoept wordt, komt er ineens een prachtige boodschap naar voren.
Ik hou wel van metaforen en om deze te verzinnen. Maar deze kerstochtend was het een rolletje pepermunt die mij een wijze les leerde. (zie foto)

You may also like

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.