God ziet jou


Over minder dan een maand is het zover. Dan stap ik samen met andere Muskathleten op het vliegtuig richting Bali en Sumba om daar de uitdaging aan te gaan waarvoor iedereen zo hard aan het trainen is.
Het komt nu echt heel erg dichtbij en dat merk ik. Ik merk het aan de langere duurlopen die ik door de week aan het trainen ben, aan de pijntjes die soms opkomen en bovenal heeft de Muskathlon een prominente rol in mijn gedachte.

Afgelopen zeven dagen heb ik ruim 72 kilometer hardgelopen, moest ik een pedicure/podoloog bezoeken om mijn voeten te laten verzorgen en was ook de laatste bijeenkomst voor de Muskathleten in Veenendaal. Daar merkte ik dat ik niet de enige was voor wie de Muskathlon erg dichtbij kwam. In teams bespraken we de laatste voorbereidingen en zegenden we elkaar voor de reis en de voorbereidingen.

Tijdens een kort praatje vertelde Tiemen Westerduin over de grote verandering die wij in de levens van zoveel kansarme kinderen teweeg zouden brengen. Hoe Compassion met het ingezamelde geld armoede en onrecht zou bestrijden in Jezus’ naam.
Natuurlijk prachtig om te horen, maar dat was niet hetgeen wat mij het meest bemoedigde. Tiemen vervolgde zijn praatje met de woorden: “God heeft jou ook op het oog. Hoe druk je soms ook bezig bent voor het goede doel omdat je zo graag iets wilt betekenen, vergeet niet dat God jou ook ziet!”

Deze bemoedigende woorden werden blijkbaar onbewust in mijn hart geparkeerd om er nog een keer op te kunnen herkauwen. Want woensdag tijdens het trainingsrondje van 21 kilometer kwamen deze woorden weer boven.
Ik liep niet super voor mijn gevoel. Al na een paar kilometer merkte ik dat ik mijn boterham beter had kunnen beleggen met alles behalve pindakaas. Mijn maag was van streek en iedere slok water leek het alleen maar erger te maken.
En zo stekkerde ik ‘lekker’ door de Geervlietse polder op weg naar Simonshaven.

Op ongeveer 13 kilometer kwamen de woorden die Tiemen had gesproken weer boven.

“Ik zie jou, je doet het goed! Kijk hoever je al bent gekomen sinds je begon met trainen. Je doet het goed!”

Ik vind dit soort momenten heel bijzonder en verwonderend. Die momenten wil God ons de kracht geven als het moeizaam is en worden de woorden uit de Bijbel bevestigd in je hart. Waardoor je je aandacht niet richt op de berg die voor je ligt maar op God omdat je eventjes samen in gesprek bent. Zodat je mag delen in Zijn hemelse kracht.
Die kracht die zorgt dat je tegen de ‘bergen waar je tegenop ziet’ gaat vertellen hoe groot jouw God is. In plaats van aan God vertelt hoe groot de bergen zijn.

En zo rende ik naar de eindstreep en verbeterde mijn tijd met zes minuten.

Als ik ‘s nachts omhoog kijk naar de hemel
en het werk van uw handen zie,
de maan en de sterren,
die U hun plaats gegeven hebt,

wat is dan de mens,
dat U zoveel om hem geeft?
Wat is een mensenkind
dat U Zich om hem bekommert?

En U hebt hem een plaats vlak onder Uzelf gegeven,
U hebt hem gekroond met heerlijkheid en eer.
U hebt hem zelfs het beheer gegeven
over alles wat U hebt gemaakt,

alles staat onder zijn gezag:
alle schapen en runderen
en andere dieren in het veld, de vogels in de lucht
en de vissen en andere wezens in de zee.

O Here, onze God,
de majesteit en glorie van uw naam
vullen de hele aarde!
(bron: psalm 8 vers 4-10 Het Boek)
(bron afbeelding: crosscards.com)

You may also like

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.