Gele auto!


Een rondreis maken van 3500 km in twee weken is best behoorlijk. Tenminste ik vond van wel. Het was een mooie tocht die ik samen met Mandy mocht maken. Via Duitsland en Oostenrijk naar Slovenië en daarvandaan naar Italië en zo weer terug. Als je uren aan het rijden bent naar je bestemming kijk je geregeld naar de verwachte aankomsttijd. Je hoopt dat je niet teveel oponthoud zal hebben en dat je een behouden vaart hebt.

Tijdens de rit was ik degene die het meeste reed. Ik vind het ontzettend leuk om zulke afstanden te rijden over onbekende wegen. Maar aan de andere kant waren er ook saaie lange wegen bij. Mandy en ik hebben er deze reis een sport van gemaakt om gele auto’s te spotten. Wie als eerste een gele auto zag, mocht de ander op het bovenbeen slaan waardoor je een punt kreeg. Wie aan het einde van de rit de meeste gele auto’s dus de meeste punten had, die won.
Al met al een grappig spel… (als je wint tenminste.)

Wat mij opviel is dat ik voor we dit spelletje speelden eigenlijk nooit had opgelet hoeveel gele auto’s aan het verkeer deelnemen. Maar toen het eenmaal mijn aandacht trok viel er winst te behalen, eeuwige roem aan het einde van de rit.

Ik denk dat wij vaak geneigd zijn om zo snel mogelijk een doel te willen behalen. Dat wij voorbij gaan aan de dingen die eigenlijk onze aandacht mogen trekken. De waan van de dag kan er voor zorgen dat wij niet meer stil staan bij de pracht van de schepping en daar ook voor moeten zorgen om die zo te houden. Wij kunnen gejaagd door het leven gaan als het werk zoveel van je vergt dat we relaties laten verwateren. Om nog maar te zwijgen over de tijd die wij met de Vader mogen besteden. De wereld draait door en in ons leven is het spitsuur. Vermoeid en misschien wel geïrriteerd kun je proberen de doelen te behalen en daarbij voorbij gaan aan ‘de gele auto’s’ die gewoon om ons heen rijden. Die kleine dingetjes die de moeite waard zijn om ze op te merken en punten te scoren.

De vraag is alleen: Waar let je op als je onderweg bent? Kijk je naar het oponthoud? De files, de omleidingen of hoge brandstof prijzen? Of is er ook tijd om die dingen te zoeken in het leven die zoveel punten opleveren. Echte Eeuwige roem.

Wat zoek je onderweg en waar focus je de aandacht op?

In Jesaja 55 vers 6 staat:

 

 

You may also like

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.