dit….. en dan nog drie keer!


Jemig, het begint nu wel echt serieus te worden. De reis naar Indonesië en de plannen van acties  voor het inzamelen van het sponsorgeld, worden steeds concreter. Het is best een flinke klus alles bij elkaar. O ja en dan moet ik natuurlijk ook niet vergeten dat ik moet trainen om daar in Indonesië goed voor de dag te komen. Want het vergt nog al wat om in de tropen een marathon te gaan rennen.

Afgelopen weken ben ik serieus aan de training begonnen. Kilometers maken en als het even kan zonder al te veel pijntjes, in het zonnetje, maar niet te warm. Maar zeker niet te koud. O ja en het liefst windstil, of een zacht briesje in de rug.
En qua planning moet het ook passen natuurlijk, want ik heb het al druk genoeg. Het duurt tenslotte nog 11 maanden voor het zover is, dus geen haast.
Zomaar wat gedachten die door mijn hoofd spoken als het gaat om de voorbereiding van de Muskathlon.
Al lopend hoor ik de sporttracker app van mijn telefoon zeggen dat ik 10 kilometer heb afgelegd, de vriendelijke stem vermeld zelfs de tijd waarin dit gelopen is.
‘Zo dat zit erop.’ Denk ik, moe maar voldaan.

‘Dit.. en dan nog 3 keer!… achter elkaar…. in de hitte van Indonesië… zonder prachtige fietspaden… waarschijnlijk windstil en een brandende zon. Dit.. en dan nog 3 keer!’

De afstand lijkt ineens zo immens dat ik die 2 kilometer en 195 meter niet eens mee tel. De moed zou in je schoenen kunnen zakken. Tegelijkertijd denk ik aan de kinderen die onder andere in Indonesië uit de armoede gehaald zullen worden door de Muskathlons en haar deelnemers. Door het geld wat ingezameld wordt. Dat kinderen hoop op een mooie toekomst zullen krijgen. Omdat zij met eigen ogen zullen zien dat mensen vanaf de andere kant van de wereld naar hen toe komen om een ongekende prestatie te leveren voor hen, die gaan leren en ervaren dat God ongelofelijk veel van hen houdt.

Die kinderen die twee keer per dag naar een waterbron, kilometers verderop, moeten lopen om water te halen.
Zouden die iedere dag ook de moed in de schoenen laten zakken als zij ’s ochtends  bij de bron aankomen en denken:‘Dit.. en dan nog 3 keer!’ 

You may also like

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.