Ben ik er klaar voor/mee?


Nog zes dagen en dan begint de Muskathlon reis naar Indonesië. De reis waar ik mij anderhalf jaar geleden voor heb ingeschreven komt nu toch ineens wel heel dichtbij. En hoewel het toch voor een bepaalde spanning zorgt is het voor mij persoonlijk ook wel hoog tijd.
‘Kom maar op, ik ben er klaar voor’ denk ik. Want de trainingen zitten erop en het is nu vooral zorgen dat ik in vorm blijf. Aan de andere kant is er toch altijd die kleine onzekerheid over hoe het zal zijn: zo’n eerste marathon, in de hitte.

‘Ben je er klaar voor?’

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag van de afgelopen weken. Zo snel als ik de deur uitstap en bekenden tegenkom mag ik deze vraag beantwoorden. Gelukkig kan ik dan zeggen dat ik er klaar voor ben en er veel zin in heb.
Daarna even een kort gesprek over de hitte, de precieze afstand van de marathon en dat het al met al een hele onderneming is. De laatste weken is de Muskathlon bij mij aan de orde van de dag. Ik zal al die gesprekken nog gaan missen. Al kijk ik ook wel uit naar de gesprekken over hoe het is geweest. Nog meer zelfs.

‘Want misschien ben ik er wel klaar mee?’

Persoonlijk merk ik dat ik vol ben van de Muskathlon, in de zin van de marathon, het afleggen van die 42 kilometer. Te vol misschien wel. Want ondanks dat het een extreme prestatie is, doe ik het bovenal voor de kinderen in die extreme armoede. Ik maak mij druk over een blaar op mijn teen, terwijl op Bali duizenden mensen huis en haard achter moeten laten vanwege een vulkaan die op barsten staat. Ik loop die marathon samen met alle andere Muskathleten om een verschil te maken in die kostbare levens. Dat is het doel en door alle trainingen en voorbereidingen sluipt het gevaar erin dat ik de overkoepelende grote Opdracht, soms even uit het oog verlies.

De Muskathlon is veel meer dan een marathon waar ik klaar voor ben. Het is vooral het onrecht, de armoede, het gebrek aan en uitblijven van hulp waar we, alle muskathleten, klaar mee zijn.

Het is tijd om de wedloop, zowel in de zin van de Muskathlon als mijn leven, te lopen. Maar hierbij moet ik blijven leren om te allen tijde mijn oog gericht houden op Degene die deze al gelopen heeft en met welk doel Hij dat deed. Op Jezus, de voltooier en grondlegger van het geloof in de Liefhebbende Vader. Op Jezus die standhield en aan de rechterzijde van Gods troon plaatsnam.
Op Jezus die zijn belofte uitsprak dat Hem alle macht is gegeven en Hij bij ons zal zijn alle dagen van ons leven. Dat wij in Zijn naam de Muskathlon mogen lopen in het geloof van de opdracht en Zijn belofte uit Jesaja 58.

Voor de Koning.

You may also like

Iedereen bedankt

Teamwork

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.