Iedereen bedankt


Het TEDx avontuur zit erop.

Vorige week in Katwijk en gisteren mocht ik het nog eens dunnetjes over doen in theater Korzo.

Het afgelopen half jaar stond voor mij grotendeels in het teken van dit evenement. Want het was toch wel een beetje een droom die uitkwam. Spreken op het podium van de TheaterHangaar.
Ik heb veel geleerd in deze tijd dankzij mijn coach die haar kritiek niet onder stoelen of banken schoof. Dankzij de samenwerking met de andere sprekers, de technici en vrienden om mij heen die wilden ondersteunen met bijvoorbeeld de grafische ontwerpen.
Als spreker sta je er niet alleen, je hebt (als het goed is) een team om je heen die allemaal hun steentje bij willen dragen om samen een mooi resultaat te behalen.
Dus wil ik iedereen hartstikke bedanken. Ik ben oprecht trots op jullie.

Don’t Always take no for an answer.

Daarnaast heb ik ook geleerd soms eens de stoute schoenen aan te trekken. Want wat weinig mensen weten is dat ik in eerste instantie niet was uitgekozen om een TEDtalk te doen. Per telefoon kreeg ik dat toen te horen.

Tien minuten na het telefoongesprek, heb ik terug gebeld. Met de mededeling: “Sorry, ik ben misschien wat brutaal. Maar ik denk dat jullie het aan het verkeerde eind hebben. Mijn Tedtalk is wel goed genoeg!”
Na wat meer uitleg mocht ik een aantal weken later auditie komen doen en de rest is geschiedenis.
Ze zeggen wel eens dat een brutaal mens de halve wereld heeft. Maar je zult het ook waar moeten maken. Kortom; voor sommige dromen zal je moeten vechten en tegenslagen moeten incasseren. Maar dromen zijn niet zomaar in je hart gelegd. Ik geloof dat daar een plan achter zit.
Neem niet altijd genoegen met ‘nee’. Want jouw passie geeft je de energie om te vechten wat voor jou het vechten waard is.

You may also like

Comments are closed here.

Over Arend

Arend

Arend

Arend is personal coach en interkerkelijk spreker die iedereen wil motiveren het beste uit zichzelf te halen door hen in contact te brengen met de Bijbel, Gods Woord.